In het proces van het openen van een relatie of bij het hebben van een ENM, polyamoreuze of open relatie kan je vele thema’s tegenkomen.
Veel voorkomende thema’s bij het openen van een relatie:
Veel voorkomende thema’s een polyamoreuze of open relatie:
Weet je nog niet zeker of coaching of therapie bij je past?
Plan dan een gratis kennismaking of misschien is de relating deep dive iets voor jou!
Voordat we starten is het waardevol om elkaar kort gesproken te hebben om te weten of er een wederzijdse klik is. De sessies worden gepersonaliseerd op jouw behoefte. Afhankelijk van de hulpvraag, stel ik een gepersonaliseerd programma op met elementen uit ACT (Acceptance & Commitment Theraphy), IBCT (Integrative Behavior Couples Theraphy) en onderdelen van mijn eigen Open Relating Framework.
Deze onderdelen komen aan bod:
Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?
Plan dan een gratis kennismaking of neem contact met me op.
We beginnen meestal met een gratis 20 minuten kennismakingsgesprek. Het doel hiervan is kijken of er een match is en een eerste beeld te krijgen van de hulpvraag.
Elk traject begint met een intake. Afhankelijk van de coaching vraag of therapievraag, stel ik vervolgens een programma voor je op.
Afhankelijk van de hulpvraag zal het traject worden vormgegeven op basis van onderdelen uit ACT (Acceptance & Commitment Therapy), IBCT (Integrative Behavior Couples Therapy) en onderdelen van mijn eigen Open Relating Framework.
Duur traject
Een traject bestaat gebruikelijk uit ongeveer 6-12 sessies van 60 minuten.
Eigen tijdsinvestering
Je krijgt oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Om het traject zo waardevol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk om daar tijd voor te maken. Houd er rekening mee dat je hier ruimte voor hebt.
We beginnen met een gratis 20 minuten kennismakingsgesprek. Het doel hiervan is kijken of er een match is en een eerste beeld te krijgen van de hulpvraag.
Als er een klik is, begint het traject met individuele intakes. Dit betekent dat ieder persoon in de relatie een individuele sessie met mij heeft. Erna plannen we een gezamelijke intake.
Afhankelijk van de coaching vraag of therapievraag, stel ik vervolgens een programma voor jullie op. Afhankelijk van de hulpvraag zal het traject worden vormgegeven op basis van ACT (Acceptance & Commitment Therapy), IBCT (Integrative Behavior Couples Therapy) en onderdelen van mijn eigen Relating Framework.
Duur traject
Een relatietherapie traject bestaat gebruikelijk uit ongeveer 10-12 sessies of 12-20 bij complexere problematiek. Een sessie is 90 minuten of 2 uur afhankelijk van met hoeveel personen je komt.
Eigen tijdsinvestering
Je krijgt oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Om het traject zo waardevol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk om hier tijd voor te maken. Houdt er rekening mee dat je hier ruimte voor hebt.
Yes, you are very welcome! Currently the programs will only be developed in Dutch. For single sessions and partner sessions English is no problem!
Jazeker, soms kan het al heel fijn zijn om in momenten dat het even nodig is iemand in te vliegen die bekend is met non-monogame relaties.
Het is mogelijk om 1 of 2 sessies te plannen. Dat kan al hele waardevolle inzichten geven.
Het 20 minuten kennismakingsgesprek is gratis. Je kan ervan uitgaan dat wanneer je alleen komt, een sessie 60 minuten duurt, met 1 partner 90 minuten, en met 3 of meer 2 uur.
Individuele begeleiding
De intake kost éénmalig 125 euro. Hieronder valt het opstellen van een behandelplan.
Een sessie van 60 minuten kost 95.- euro per sessie
Sessies voor 2 of meer mensen
De intake kost éénmalig 160 euro. Hieronder valt het opstellen van een behandelplan.
Een sessie van 90 minuten kost 125.- euro per sessie.
Als je met 3 of meer mensen komt, is het verstandig om te kiezen voor een sessie van 2u.
Een sessie van 2 uur kost 175.- euro per sessie.
Ben je nog student of heb je niet zoveel geld te besteden?
Neem dan contact met me op, dan kijken we wat we kunnen doen.
Als je een afspraak binnen 48 uur afzegt of verzet, dan is dat kostenloos. Bij een afzegging kort voor aanvang van je sessie, wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.
Je ziet mij deze twee termen af en toe door elkaar gebruiken. Bij het navigeren in ENM / polyamorie /open relaties, ligt het heel erg aan de hulpvraag of coaching of therapie de passende noemer is.
Er is een heel stuk overlap tussen relatie coaching en relatietherapie. Coaching is gericht op een hulpvraag voor iets wat nu speelt en voor het veranderen van gedrag naar de toekomst. De term therapie wordt veelal gebruikt wanneer er gewerkt wordt met thema’s uit het verleden.
Mijn ervaring is dat individuen en stellen het meest gehoplen zijn met elementen uit zowel coaching als therapieland. Het is dus heel erg afhankelijk van de hulpvraag waar de focus ligt. Voor nu… gebruik ik de termen dus lekker door elkaar.
Mijn kennis richt zich op elementen en dynamieken in en rondom relaties. Als blijkt dat er individuele therapie op een thema nodig is, dan zal ik je altijd doorverwijzen.
Jazeker! Als afstand een probleem voor je is, dan is online een prima alternatief. Face to face heeft veelal wel de voorkeur bij partnergesprekken. In overleg kan het eventueel ook deels online en deels offline. Voor gesprekken met meer dan 3 mensen is online ontmoeten niet ideaal omdat de dynamieken onderling wat complexer zijn. Daar heeft fysiek ontmoeten wel de voorkeur.
We leren elkaar kennen en kijken samen of ik je kan helpen bij het navigeren van je relatie(s).
Bekijk de aanbod pagina of stuur me een berichtje:
Relatietherapie Amsterdam en omgeving gespecialiseerd in non-traditionele relaties
Mis niks over non-traditionele relaties en andere avonturen.
Amsterdam (NDSM)
Beautiful Distress House
Ms. van Riemsdijkweg 41a