FAQ

De meestgestelde vragen verzameld

Heb je een vraag die er niet tussenstaat? Neem dan contact met me op.

Relatietherapie en Relatie Coaching

We beginnen meestal met een gratis 20 minuten kennismakingsgesprek. Het doel hiervan is kijken of er een match is en een eerste beeld te krijgen van de hulpvraag.

Elk traject begint met een intake. Afhankelijk van de coaching vraag of therapievraag, stel ik vervolgens een programma voor je op.

Afhankelijk van de hulpvraag zal het traject worden vormgegeven op basis van onderdelen uit ACT (Acceptance & Commitment Therapy), IBCT (Integrative Behavior Couples Therapy) en onderdelen van mijn eigen Open Relating Framework.

Duur traject

Een traject bestaat gebruikelijk uit ongeveer 6-12 sessies van 60 minuten.

Eigen tijdsinvestering

Je krijgt oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Om het traject zo waardevol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk om daar tijd voor te maken. Houd er rekening mee dat je hier ruimte voor hebt.

We beginnen met een gratis 20 minuten kennismakingsgesprek. Het doel hiervan is kijken of er een match is en een eerste beeld te krijgen van de hulpvraag.

Als er een klik is, begint het traject met individuele intakes. Dit betekent dat ieder persoon in de relatie een individuele sessie met mij heeft. Erna plannen we een gezamelijke intake.

Afhankelijk van de coaching vraag of therapievraag, stel ik vervolgens een programma  voor jullie op. Afhankelijk van de hulpvraag zal het traject worden vormgegeven op basis van ACT (Acceptance & Commitment Therapy), IBCT (Integrative Behavior Couples Therapy) en onderdelen van mijn eigen Relating Framework.

Duur traject

Een relatietherapie traject bestaat gebruikelijk uit ongeveer 6-12 sessies van 90 minuten of van 2 uur afhankelijk van met hoeveel personen je komt.

Eigen tijdsinvestering

Je krijgt oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Om het traject zo waardevol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk om hier tijd voor te maken. Houdt er rekening mee dat je hier ruimte voor hebt.

Yes, you are very welcome! Currently the programs will only be developed in Dutch. For single sessions and partner sessions English is no problem!

Jazeker, soms kan het al heel fijn zijn om in momenten dat het even nodig is iemand in te vliegen die bekend is met non-monogame relaties.

Het is mogelijk om 1 of 2 sessies te plannen. Dat kan al hele waardevolle inzichten geven.

Het 20 minuten kennismakingsgesprek is gratis. Je kan ervan uitgaan dat wanneer je alleen komt, een sessie 60 minuten duurt, met 1 partner 90 minuten, en met 3 of meer 2 uur.

Individuele begeleiding

Een sessie van 60 minuten kost 95.- euro per sessie

Sessies voor 2 of meer mensen

Een sessie van 90 minuten kost 125.- euro per sessie

Als je met 3 of meer mensen komt, is het verstandig om te kiezen voor een sessie van 2u.

Een sessie van 2 uur kost 175.- euro per sessie.

Ben je nog student of heb je niet zoveel geld te besteden?

Neem dan contact met me op, dan kijken we wat we kunnen doen.

Als je een afspraak binnen 48 uur afzegt of verzet, dan is dat kostenloos. Bij een afzegging kort voor aanvang van je sessie, wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

Je ziet mij deze twee termen af en toe door elkaar gebruiken. Bij het navigeren in ENM / polyamorie /open relaties, ligt het heel erg aan de hulpvraag of coaching of therapie de passende noemer is.

Er is een heel stuk overlap tussen relatie coaching en relatietherapie. Coaching is gericht op een hulpvraag voor iets wat nu speelt en voor het veranderen van gedrag naar de toekomst. De term therapie wordt veelal gebruikt wanneer er gewerkt wordt met thema’s uit het verleden.

Mijn ervaring is dat individuen en stellen het meest gehoplen zijn met elementen uit zowel coaching als therapieland. Het is dus heel erg afhankelijk van de hulpvraag waar de focus ligt. Voor nu… gebruik ik de termen dus lekker door elkaar.

Mijn kennis richt zich op elementen en dynamieken in en rondom relaties. Als blijkt dat er individuele therapie op een thema nodig is, dan zal ik je altijd doorverwijzen.

Jazeker! Als afstand een probleem voor je is, dan is online een prima alternatief. Face to face heeft veelal wel de voorkeur bij partnergesprekken. In overleg kan het eventueel ook deels online en deels offline. Voor gesprekken met meer dan 3 mensen is online ontmoeten niet ideaal omdat de dynamieken onderling wat complexer zijn. Daar heeft fysiek ontmoeten wel de voorkeur.

Programma's & Sessies

For now unfortunately not. Currently the programs will only be developed in Dutch. In case you really want to join a program, feel free to schedule a call and then we can see what I can do for you.

For single sessions and partner sessions, English is no problem!

Zelf alles uitzoeken rondom relaties en innerlijk werk, is heel lastig en niet altijd mogelijk. Er is onwijs veel over te lezen en te weten, maar er echt mee werken is een ander verhaal. Je eigen spiegel zijn, werkt niet altijd. Een derde neutrale persoon kan je veel inzicht geven.

Door met intentie en aandacht een proces aan te gaan, creëer je de grootste beweging. Het echt ervaren heeft een grote impact. Investeren in je relatie gaat je in de toekomst hoe dan ook heel veel geven. Of dit het nu waard is, blijft een afweging die je zelf mag maken.

Weet je het nog niet zeker? Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Bij elk programma of sessies, krijg je opdrachten mee om thuis zelf mee aan de slag te gaan.

Als je al andere trajecten of programma’s volgt, is het wel goed om jezelf af te vragen of je hier nu genoeg ruimte voor hebt.

Het is zeker niet zo dat je aan de thuisopdrachten meerdere uren per dag kwijt bent. De opdrachten zijn veelal flexibel tussendoor te plannen.

Reken maar dat het je op termijn veel tijd en energie gaat geven als daardoor je relatie weer flowt ;).

Voor wie is het?

Jazeker dat kan. De hoeveelheid partneropdrachten zal per programma verschillen. We kunnen, indien nodig, per geval kijken hoe dit voor jou alsnog waardevol is. Als je een programma individueel wil volgen, geef het dan vooraf aan in de intake.

Jazeker, dat kan. Ik werk zowel met individuen, als met stellen en polycules. Als je bijvoorbeeld wil reflecteren op een vorige relatie of de thematiek rondom open relaties met jezelf wil onderzoeken, dan ben je van harte welkom.

Een coaching of therapie traject wordt altijd op maat gemaakt op basis van jouw behoeften. Neem contact met me op, en dan kijken we samen wat bij jou past.

Jazeker. In een monogame relatie is het net zo belangrijk om goede relatie skills te ontwikkelen. De methode die wordt gebruikt, raakt thema’s aan die interessant en waardevol zijn in elke relatievorm.

Je behoud toegang tot 6 maanden na afloop van het programma. Q&A’s worden achteraf gepubliceerd zodat je ze nog terug kan kijken. Om het meeste uit een groepsprogramma te halen, is het wel echt aan te raden bij de groepssessies aanwezig te zijn en in de aangeboden snelheid mee te lopen.

gratis check

Check je ENM Open Relating Skills

Ontdek in 5-10 minuten waar je groeipotentie binnen ENM relaties ligt.