over

suzanne allegonda

Hello. Ik ben Suzanne. Van origine sociaal psycholoog; intussen een relatietherapeut, kunstenaar en boekenwurm, met een voorliefde voor vragen stellen en dingen doorgronden. Constructen heb ik altijd fascinerend gevonden. Zo ook in de liefde.

In mijn eerste jaren van relaties aangaan, heb ik veel date- en sekservaringen gehad die niet prettig waren. Vaak eindigden ze raar en uit verbinding. Relaties zelf liepen niet goed, omdat ik eigenlijk geen idee had hoe ik mijn wensen en grenzen moest communiceren.

Tijdens die periode had ik geen beschikking over de taal en tools om te navigeren in relaties en intimiteit. 10 jaar geleden verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met de taal rondom ethische non-monogamie. Wat een verademing en herkenning. Had ik dat toen allemaal maar geweten!

Intussen heb ik 10+ jaar ervaring met non-monogame relaties en kan ik zeggen dat ik een fijne en gezonde relatie heb met mezelf en gezonde relaties kan aangaan met anderen. En ook ben ik vele boeken, gesprekken (ja en ook partners) en een paar opleidingen verder.

Door een mix van het vinden van je eigen kracht en autonomie, toewijding in de relatie, zelfobservatie en speelsheid kan je relaties vormen die bij jou passen in het moment. Of dat nu samen is met iemand of met jezelf.

Als ik één ding geleerd heb is het  dat verandering constant is. Verlangens veranderen. Je relatie onderling verandert. Ik geloof dat door kaders los te laten, en te kijken wat je op individueel en samen nodig hebt, je veel krachtiger en diepere liefdes relaties op kan bouwen.

Relatietherapeut Amsterdam open relaties non-monogamie polyamorie

Verschillende jaren heb ik evenementen georganiseerd vanuit Unframed Collective waar we thema’s rondom intimiteit en seksualiteit onderzochten. Diverse avonden gingen specifiek over non-monogamie. Door die gesprekken heb ik onwijs veel geleerd over de verschillende varianten en smaken die bestaan op het vlak van relating.

Vanuit mijn opleidingen in Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT) gecombineerd met mijn kennis uit o.a. NVC en attachment theorie, kan ik je als relatietherapeut ondersteunen in thema’s die komen kijken rondom non-traditionele relaties.

Opleidingen
2024 – IBCT Relatietherapie | Stresswise Academy
2023 – Acceptance & Commitment Therapy | Stresswise Academy
2014- Master of Arts (MA), Bedrijfscommunicatie en Digitale Media | Tilburg University
2012 – Bachelor of Science (BSc), Sociale psychologie | Tilburg University

WAT KAN IK voor je betekenen?

Plan een gratis 20 minuten kennismakingsgesprek

We leren elkaar kennen en kijken samen of ik je kan helpen bij het navigeren van je relatie(s).

Reviews

Ervaringen van mijn klanten

gratis check

Check je ENM Open Relating Skills

Ontdek in 5-10 minuten waar je groeipotentie binnen ENM relaties ligt.